Hanki vaatteet netistä

moSiinä missä kauniimpi sukupuoli viihtyy vaatekaupoissa ja ahtaissa sovituskopeissa kuin kala vedessä, monen miehen mielestä ehkä vähän turhankin hyvin, ja uusien vaatteiden ostaminen on riemullinen tapahtuma ja vähintään viikon kohokohta, on miesten suhde vaatteiden ostamiseen useimmiten melko lailla erilainen. Suoraan sanoen vaatteiden ostaminen ja varsinkin niiden sovittaminen on monelle miehelle pienimuotoinen painajainen. Oma koko ei aina ole kovin hyvin tiedossa, puhumattakaan vaikkapa housujen vartalotyypistä, joten useimmiten on vain kahmaistava mukaan kasa farkkuja, jotka näyttävät siltä, että joku niistä voisi sopia. Edessä on siis ns. sovituskoppirumba. Kaiken lisäksi perinteisissä vaatekaupoissa ja tavarataloissa ei oikein tahdo löytyä suurempia kokoja, vaatteet eivät ole oikealla paikallaan, sovituskoppeihin ja kassoihin on jonoa, ja huonolla tuurilla vielä parkkipirkkokin sakottaa liian pitkäksi menneestä pysäköinnistä.

Jos haluaa päästä helpolla vaateostostensa kanssa, viisas ostaja käyttääkin hyväkseen internettiä tässäkin asiassa. Ihan ensimmäisenä ei välttämättä tule mieleen hankkia vaatteita verkkokaupasta, mutta asiassa on paljon hyviä puolia. Tietysti vaatteiden sovittaminen paikan päällä jää tarpeettomaksi. Nettisivuilla neuvotaan yleensä helppo tapa selvittää omat mitat. Mutta nettikauppa on muutenkin helpompi ja mukavampi tapa tehdä vaateostoksia, sillä laadukkaassa verkkokaupassa pystyt helposti rajaamaan valikoimasta pois liian pienet, liian suuret ja liian kalliit vaatteet. Denim24.ee on uusi virolainen vaatteiden nettikauppa, jossa voit myös helposti verrata eri tuotemerkkejä, malleja ja värejä keskenään. Jos esimerkiksi haet kokoa W34 L34 olevia, sinisiä, cowboy-tyylisiä farkkuja, valitse ensin ensimmäisestä valikosta ”Teksad” (joka tarkoittaa farkkuja). Sen jälkeen valitset oman kokosi, jolloin liian pienet ja suuret farkut poistuvat näkyvistä (olisipa se näin helppoa marketissakin!), ja lopuksi voit valita vielä tuotemerkin eli brändin. Kun valitset esim. Mish Mash Jeans, saat valikoiman tyylikkäitä aitoja western-tyylisiä farkkuja eri värisävyissä. Denim24:n valikoimassa on vain arvostettuja ja laadukkaita kansainvälisiä merkkejä. Hintataso on kuitenkin huomattavan edullinen, ja sivulla on usein myös hyviä, jopa -50 prosentin tarjouksia. Vaatteiden nettiostamisessa voi myös käyttää omaa mielikuvitustaan hauskalla tavalla: Haluatko pukeutua sinisen eri sävyihin? Siinä tapauksessa voit poistaa muut valinnat, mutta jättää jäljelle vain värin, jolloin valikoimaan ilmestyykin eri sinisen sävyissä olevia housuja, huppareita, paitoja, takkeja, puseroita ja muita vaatteita.

Vaikka suomalaiset yleensä osaavatkin hieman viroa ja ymmärtävät useimmiten ainakin sen, että mistä on kysymys, ei virolaisella sivustolla tarvitse olla huolissaan, että jokin tärkeä tieto jäisi pimentoon. Vaatteiden toimitusehdot löytyvät sivulta suomeksi, samoin kuin tärkeimmät tiedot esim. erikoistarjouksista. Lähetysten toimittaminen Suomeen puolestaan onnistuu nopeasti ja luotettavasti suomalaisen SmartPOST-pakettiautomaatin välityksellä, ja automaatteja löytyy jo useimmista Suomen kaupungeista. Myös vaatteiden koko-opas toimii Suomen kielellä, samoin kuin asiakaspalvelu. Suomalaiselle maksaminen hoituu myös helposti ja luotettavasti postiennakolla (maksetaan automaatista noudettaessa) tai luottokortilla.

Internet on tuonut paljon helpotusta moneen asiaan ja sopivan kokoisten tyylikkäiden ja edulliset vaatteiden hankkiminen on yksi niistä. Shoppailu-kammoinenkin saattaa yllättäen huomata viihtyneensä verkkokaupan sivulla pitkiäkin aikoja erilaisia vaihtoehtoja tutkien, ja huomata yllättäen, että vaatteiden hankkiminen ei ehkä olekaan mikään välttämätön paha. Netissä se voi olla jopa hauskaa, ja koko pukeutumisen voi nähdä paremmin kokonaisuutena. On myös kätevää ostaa kerralla kaikki tarvittavat vaatteet: Esimerkiksi farkkujen oston yhteydessä voi mukaan ottaa sopivan vyön ja farkkujen tyyliin sopivat T-paidan. Kun voi rauhassa, ilman kiirettä tehdä vaateostoksensa web-selaimella, muuttuu kenties koko suhtautuminen vaatteisiin ja pukeutumiseen.