Isojen miesten kesä farkut

JeansEpäilen että farkut ovat maailman suosituin vaate. Malleja, värejä, tyylejä ja laatua löytyy runsaasti eikä kootkaan lopu. Mustat farkut ovat samassa määrin suosittuja kuin klassinen denimkin, ja jopa muutama poikkeavan rohkea väri pujahtaa myyntiin silloin tällöin.

Farkkujen tulee olla istuvat, käytännölliset sekä vahvat. Malli on hyvä katsoa kehon mittasuhteet ja muodot huomioon ottaen, mutta miten paljon haluat taskuja plus muoto-ompelua, kuten polvissa, on henkilökohtainen maku-asia.

Liian lyhyet housunlahkeet eivät sovi kenellekään, joten onneksi lahkeen sisämitalla ilmoitetaan pituus, jonka voit itse valita tarpeellisen pitkäksi. Jos pidät käännetyistä lahkeista, valitse kapea lahje, että käänne pysyy paikallaan. Mainittakoon, että tämä tyyli pukee hoikkajalkaisia nuoria.

Denim-kankaan ominaisuus on päästää väriä. Farkut myydään usein valmiiksi kuluneina, joten vaaleat kohdat ovat siinä mihin suunnittelija ne on katsonut sopivaksi. Vaalennetut rypyt etenkin ovat erityispiirre muuten tummissa housuissa, ja on elävämpi tyyliltään kuin laaja vaalea alue lahkeessa. Jos haluat kulumisen olevan aitoa, omasta käytöstä johtuvaa, osta tumman siniset farkut – muutaman kuukauden päästä niissä on huomattavia eroja värisävyissä.

Mustat farkut eivät juurikaan kaipaa haalenemista, joten pese ne nurjapuoli ulospäin ja väreille suosituilla pesuaineilla. Mustissa housuissa yksityiskohdat katoavat, sillä musta väri korostaa ääriviivoja. Siksi kannattaa valita housut, jotka ovat mahdollisemman pukevat takaa sekä lahkeesta, ja näytät tyylikkäältä tummassa asussasi.

Niitit ja tikkaukset ovat osa farkkujen vahvaa tyyliä. Nämä ovat parhaillaan esillä denim-kankaassa, jossa tikkaus on usein ommeltu oransilla tai valkoisella langalla. Etenkin takataskujen tikkauksilla saadaan mielenkiintoa ja tyyliä, mutta myös taskujen koko ja niiden paikoitus on huomioitava. Jos takataskut ovat pienet, näyttää takalistosi suurelta. Jos ne ovat pudotettu alas, saattaa vaikuttaa, että muutakin on valahtanut taskujen lisäksi. Nämä ovat tyyliseikkoja, joita on paras tutkia vaatetta sovittaessa.

Reisitaskut ovat kätevät, ja tyyliltään ne sopivat pitkäjalkaisille miehille. Mitä vähemmän linjaa rikkovia yksityiskohtia lahkeessa on, sitä pidemmäksi ne luovat jalan muodon. Tämä pätee myös väreihin, joten tummat housut ilman vaalennusta tekevät hoikentavan ja pidentävän vaikutuksen.

Etutaskujen syvyys on huomattavaa ja jos pidät kolikoita taskuissasi, ne hankaavat kankaan pintaa vaalean laikun jo muutaman käyttökerran jälkeen.
Farkkukankaita on monia eri laatuja ei vain väreissä vaan myös kankaan vahvuudessa. Kesäksi kannattaa valita ohutta materiaalia, sillä paksut farkut ovat varsin kuumia kesällä. Puhdas puuvilla on miellyttävää, elleivät housut ole liian tiukat. Joissain farkuissa on mukana stretch, mutta synteettisenä kuituna se ei sovi kesäkuumuuteen, vaikka onhan niitä viileitäkin päiviä. Chino ja Khaki farkut ovat laadultaan keveitä ja siksi mainioita kesäasuja.

Jos farkut ovat pääsääntöisesti käyttämäsi housut, on hyvä kerätä useita malleja ilman ja käytön mukaan. Keveissä farkuissa voit harrastaa liikuntaa, kuten kävelyä, etenkin jos ne on muotoilultaan hyvät. Valitse vyötärön korkeus itsellesi mieluisaksi muotivirtauksista piittaamatta. Jos vyö tukee housujen pysymistä kohdallaan, valitse mieluisa nahkainen vyö joka kestää käytössä ja muovautuu vartalollesi.
Farkut eivät tarvi silitystä, joten ne ovat huolettomat niin käytössä kuin huollossakin. Matkatessakaan ne eivät rypisty, vaikka painoa niistä tulee, jos kovin monet otat mukaasi.
Kun olet todella miellyttävät farkut löytänyt, joissa kaikki täsmää juuri sopivasti, osta niitä muutama pari kerralla ennekuin tyylit vaihtuvat.