Isojen miesten uimahousut

header-350477_640Uinti on hauskaa sekä liikunnallisesti erittäin hyödyllistä koko keholle, etenkin selkää vahvistamaan. Tähän yhtälöön on lisättävä toimiva uima-asu, jotta uinti julkisilla paikoilla on mahdollista. Uimashortsit ovat nykyaikainen asu kaiken ikäisille ja kokoisille miehille. Uimashortsien mallit vaihtuvat muodin johdattelemina, ja teollisuus kehittää uusia, tehokkaita kankaita tähänkin käyttöön.

Isojen miesten uimahousut tarvitsevat tukevan kiinnityksen, riittävän lantion leveyden, haaran pituuden sekä lahkeen leveyden. Lahkeen pituus ei nykyisin enää ole turhan pitkä, eikä se estä jalan liikettä vedessä. Valitse itsellesi sopiva koko mittaamalla lantiosi tarkasti, että säästyt ikäviltä yllätyksiltä vedessä.
Kun ollaan näin vähissä vaatteissa, on turhaa kainostella kokoaan, vaan kannattaa nauttia uimisen iloista ja kesän auringosta. Jos uimahousut ovat tyylikkäät sävyiltään ja muotoilultaan, olet rennon rohkea asussasi. Valittavanasi on kuviollisia kuoseja sekä yksivärisiä.

Uima-asu on suunniteltu kestämään jatkuvaa kastumista ja käyttöä märkänä. Luonnonkuidut, kuten puuvilla ja pellava, sekä viskoosi eli raion, heikkenevät kastuessaan ja repeäisivät, jos uimapuvut valmistettaisiin niistä. Siksi uimahousut ovat valmistettu synteettisistä materiaaleista, kuten nylon; ne kuivuvat nopeasti ja pitävät myös värinsä hyvin. Jos uima-asusi on käsitelty kloorin aiheuttamaa haalistumista vastaa, se on mainittu vaatteeseen kiinnitetyssä lapussa.

Uimahousut on aina huuhdeltava hyvin uinnin jälkeen, sillä järvivesi ei ole puhdasta ja uimahallien kloori syövyttää kuitua, kuten jo edellä mainitsin. Suolainen merivesi ei myöskään sovi kankaalle eikä väreille, joten uinnin jälkeinen pesu on aiheellista lomallakin. Myös vyötärön kuminauha pysyy kimmoisana, jos peset ja kuivaat asun suositellulla tavalla.

Jos olet todella harras uimari, on hyvä omistaa useita uima-asuja, jotta asu voi kuivua ilmavasti ja perusteellisesti pesujen välillä. Kuumalla patterilla kuivattaminen on haitallista uima-asuille, samoin kuivausrumpu kuivaaminen. Älä jätä kirkkaita värejä aurinkoon kuivumaan, sillä aurinko haalistaa värejä todella tehokkaasi. Auttaaksesi asiaa käännä uimahousut nurinpäin, jotta kangas säästyisi haalistumiselta.

Uimahousut ovat vuoritettu sisältä keveällä verkolla. Vuori tukee kangasta, tekee asusta miellyttävän päällä ja parantaa vaatteen istuvuutta. Joissain malleissa uimahousuun on lisätty vetoketjullinen tasku, johon voit laittaa vaikkapa lokerikon avaimen. Kaarrotettu takaosa lisää istuvuutta ja linjoittaa muotoa. Tähän osaan saadaan tyylieroja käyttämällä kangasta vuorovaikutteisesti.

Nyöritetty vyötärö takaa, että housut pysyvät päällä uidessa. Nyöri on paksua materiaalia, joten solmu on helppo avata kosteanakin. Sepalus on varmistettu kevyellä vetoketjulla.

Uimahousut sopivat hyvin ranta-asuksi lomamatkoille. Kun sovitat keveän paitasi uimahousujen väriin, voit piipahtaa lounaalla vaikka ranta kahvilassa. Ota usea pari mukaan matkalle; materiaali ei paina paljon eikä asu vie tilaa laukussasi. Mukavuutensa ja keveytensä vuoksi uimashortsit käyvät myös urheiluasuksi, kun pelaat esimerkiksi verkkopalloa rannalla.