Mitä päälle kylmällä säällä?

Snorkel_parkaKun lämpötila laskee ulkona on aika tarkistaa oma pukeutuminen. Kylmällä säällä on hyvä pukeutua lämpimiin mutta samalla hengittäviin vaatteisiin. Ylipukeutuminen kuitenkin saa hikoilemaan, mikä taas voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vilustumisen. Villa ja puuvilla ovat hyviä hengittäviä luonnonmateriaaleja, ja perinteisesti niitä on arvostettu kylmän sään vaatetuksessa. Eikä syyttä. Varsinkin villan ilman eristyskyky on omaa luokkaansa. Villa myös osaa imeä kosteuden itseensä, niin että vaate tuntuu kuitenkin kuivalta. Villa- ja collegepuserot ovat erinomaisia päällysvaatteita viileällä säällä. Jos on todella kylmä kannattaa myös valita paksummasta kankaasta tehdyt housut. Ulkovaatteina on hyvä käyttää veden- ja tuulenpitäviä takkeja ja ulkoiluhousuja, sekä tietysti kunnon päähine.

Mikäli ei ole aivan tulipalopakkasista kyse, vaan esimerkiksi viileä syksyinen tai keväinen sää, voi hyvä college-pusero tai huppari olla paras valinta. Näitä löytyy runsaasti esimerkiksi D555:n, Kam Jeansin ja Rockfordin valikoimasta. Materiaalina on useimmiten käytetty puuvillaa tai puuvillasekoitekangasta, jolloin saadaan lämmin ja hengittävä, mutta samalla kestävä pusero. Duke, D555, Rockford ja Kam ovat erikoistuneet suuriin kokoihin.

Ulkoilutakki kannattaa valita tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Veden- ja tuulenpitävä polyesteri on hyvä valinta, ja sen alla voi käyttää villavaatteita. Esimerkiksi D555:n valikoimasta löytyy tyylikkäitä ulkoilutakkeja ja urheilukäyttöön vaikkapa Marc & Mark:n laskettelutakki.

Farkut pitävä tavallisia puuvillahousuja paremmin lämpimänä, sillä denim-kangas on paksua, ja se suojaa hyvin tuulelta ja kylmältä ilmalta. Hyvät farkut riittävät usein pitkälle syksyyn, mutta kylmällä säällä pitää muistaa kiinnittää huomiota myös kunnollisiin ja riittävän lämpimiin alusvaatteisiin ja sukkiin. Unohtamatta tietenkään lämmintä päähinettä.
Jos tarvitset lisää kylmän sään vaatteita, voit tutusta vaikka Internetin verkkokauppojen tarjontaan. Mikäli haet normaalia suurempia kokoja, kannattaa etsiä sellaisia merkkejä kuin Kam Jeans, D555, Rockford tai Mish Mash. Jos ulkoilet talvella lähinnä urheilun tai kuntoilun merkeissä, löydät Internetistä myös hyvän valikoiman urheilu-, hiihto- ja lasketteluasuja talvikäyttöön.