Talvipukeutumista isoille miehille

Talvi on taas täällä liukkaine jalkakäytävineen ja purevine pakkasineen, ja on aika katsoa mitä vaatekaapista löytyy. Tänä talvena – niinkuin ennenkin – on syytä varmistaa, että omasta vaatevalikoimasta löytyy ainakin riittävän hyvät talvikengät, sekä lämmintä päällelaitettavaa paukkupakkasten varalta. Riittävän lämpimät ja hyvin lämpöä pitävät vaatteet ovat tietysti tärkeitä talvella, mutta ei kannata unohtaa myöskään panostaa myös sukkiin ja kenkiin. Myös kunnolliset päähineet ja käsineet ovat paikallaan. Niin, ja yksi asia, mikä saattaa tuntua oudolta: aurinkolasit. Valkoinen lumi nimittäin heijastaa UV-säteilyä siinä määrin, että pidempiaikaiseen ulkona oleskeluun etenkin kevättalvella kannattaa suojata myös silmät.

Talvipukeutuminen on ennenkaikkea terveyskysymys, ja on tärkeää ymmärtää, minkälainen vaate toimii parhaiten ilman ja lämmön eristeenä. Yksi avainsana on kerrospukeutuminen, ja siitä voit lukea lisää esim. Työterveyslaitoksen sivuilta. Isoille miehille tietysti pätevät aivan samat asiat, mutta kaikki hankitaan tietysti vain hieman suuremmassa koossa. Tietysti myös lämmin päähine on tärkeä, ja kerrospukeutumisessa kiinnitetään mm. paitoihin huomiota aina alusvaatteista alkaen.

Raamikkaiden miesten päällä näyttävät hyvältä esim. kookkaat ja majesteetilliset pitkät takit. Nämä pitkänmalliset talvitakit voivat olla valmistettuja huopakankaasta, nahasta tai keinokuiduista. Nahkavaatteet edellyttävät jonkin verran hoitamista, mutta palkitsevat kyllä erinomaisella kestävyydellään. Tänäkin talvena nämä pitkät takit ovat muodissa, ja erilaisia malleja on runsaasti tarjolla. Väheksyä ei kannata myöskään riittävän lämpimiä sukkia, kengistä puhumattakaan. Kengissä tärkeää on tietysti tärkeää hyvä pito, jotta välttyisi liukastumiselta jäisillä jalkakäytävillä. Housujen osalta kerrospukeutuminen usein unohtuu, mutta ainakin hyvä lämpimät pitkät alushousut ovat aina aivan ehdoton vaate pakkassäällä. Tänä talvena näkee perinteisten farkkujen ja puuvillahousujen lisäksi myös paljon reisitaskuhousuja, joten muodista kiinnostuneet isot miehet voivat kokeilla vaikka tätä vaihtoehtoa.