Paita tyylejä

shirt-281455_640Paita ja housut ovat miesten vakiovaatetusta. Paitaa valittaessa huomioit monta seikkaa, esimerkiksi koon ja istuvuuden, käyttötarkoituksen ja mukavuuden, vaatteen hoito kuten pesu ja silitys, tyylisi ja ehkäpä muotikin vilahtaa mielessä. Useat paidat ovat ajattomia ja klassisesti suunniteltuja.

Ryhdikäs kauluspaita on miehekäs ja tiettyä arvoa antava, vaikka kaulus ei olisikaan kovaksi tärkätty. Jos käytät solmiota, on kauluksen oltava tarpeeksi tuettu, jotta solmio pysyisi kohdallaan: rennot kevytkaulukselliset paidat eivät ole tarkoitettu solmion käyttöön. Kangaspaita saattaa olla istuva etenkin nuorilla miehillä, vaikka useimmiten kangaspaitoihin lisätään väljyyttä takalaskoksella, pudotetulla hialla ja leveillä hihankaarilla. Ryhdikäs kangas antaa muotoon kulmikkuutta.

Kankaiden kuosit vaihtelevat. Tyyliisi saattaa sopia denim tai muut yksiväriset paidat, joista etenkin mustat ja valkoiset ovat suosittuja. Mustaan väriin katoavat yksityiskohdat ja sen vastavärissä, valkoisessa, yksityiskohdat tulevat erittäin hyvin esiin. Mitä vaaleampi väri, sen nopeammin se huomataan. Tästä johtuen esimerkiksi valkoinen kaulus tummassa asussa vetää muiden huomion kasvoihisi.

Ruutupaita on klassinen ja miehekäs, usein rintataskuilla ja kangas on mukavan pehmeää. Kannattaa huomioida ruutujen koko ja sovittaa ne niin, että image on mahdollisemman edukas itsellesi: pikkuruutu ei pue suurta paitakokoa, sillä pienikokoinen kuvio saa paidan näyttämään suurelta lakanalta.

Paidat, joissa on muodikas vintage vivahde, sopivat parhaiten nuorille.

Pikeepaidat ovat T-paidan ja kangaspaidan välimuotoja. Niissä oleva kaulus tekee pääntiestä ryhdikkään, samalla kun joustava neulemateriaali takaa istuvuuden ilman laskoksia tai muita laajennuksia. Pikeepaidan olka saattaa olla taidolla harkitussa kohdassa antamaan hartioille suotuisan korostavan ja leventävän muodon – jos olkapää on pudotettu etäälle alas käsivartta, olan muoto pyöristyy.
Napitettu pääntie on kiva yksityiskohta, tai jos mallissa on vetoketju, voidaan kaulusta sulkea ylemmäksi helposti.
T-paidat sopivat mainiosti vapaa-aikaan ja moni pukeutuu huolettomasti töissään. Kaulukseton T-paita ei hierrä, niska pysyy viileänä ja istuvuutta löytyy niin väljistä kuin vartaloa myötäilevistä malleista. Jos malli on tarkoitettu leveäksi päällä, se ei näytä hyvältä kireänä, eli siis liian pienenä. Istuvien mallien materiaali on ohutta, joustavaa, paita myötäilee kehoa ja korostaa treenattuja lihaksia, kun taas väljät mallit ovat tukevampaa kangasta jotta paitaan saadaan ryhtiä.

T-paitoja on pitkähihaisia, lyhythihaisia ja hihattomia, tarpeen mukaan tai kerrospukeutumista ajatellen. Pitkähihainen T-paita käy hyvin kauluspaidan alle ja väreillä saa mukavia yhdistelmiä.
T-paidat ovat usein pohjana painettuihin logoihin, kuviin ja niin edelleen. Muita T-paitojen yksityiskohtia saattavat olla napit, niitit, tikkaukset tai vetoketju, jolla on vain koristeellinen tarkoitus. T-paitojen saumat ovat joskus ulkopuolella; yksityiskohdalla saadaan rento ja huoleton lookki aikaan.

Runsaasta paitavalikoimasta on hyvä poimia ne, jotka parhaiten pukevat vartaloasi ja ovat miellyttäviä siinä käytössä, johon olet ne ostanut. Muistathan pestä tummat värit erillisessä pesussa, ettei valkoiseen paitaasi ilmesty ei-toivottuja sävyjä.