Suuria kokoja valmistavat vaatemerkit

YSL_Menswear_shop_in_FlorenceKysyntää suuremmille vaatteille on aina ollut olemassa, mutta viime vuosikymmeninä se on kuitenkin kasvanut. Osaltaan tämä selittyy varmaan myös sillä, että ihmiset, jotka eivät mahdu ”normikokoihin” uskaltavat nyt rohkeammin vaatia itselleen sopivia kokoja. Markkinoilla onkin useita yrityksiä, jotka valmistavat erilaisia suurikokoisia vaatteita miehille ja naisille. Nämä tuotemerkit ovat useimmiten amerikkalaisia tai eurooppalaisia.

Kam Jeanswear on brittiläinen miesten vaatemerkki, jonka valikoimasta löytyy farkkujen lisäksi myös paitoja, t-paitoja, puseroita, ulkoiluvaatteita ja alusvaatteita. Se on perustettu vuonna 1985 ja malliston lähtökohtana oli perus-denim, eli tavalliset farkkutuotteet. Ajan saatossa monen suunnittelijan työn tuloksena Kam on nykyään hyvin muodikas ja arvostettu brändi. Vuonna 2003 Kam Jeanswear aloitti suurten kokojen tuotannon, ja nykyään se on yksi suosituimpia suurikokoisten vaatteiden merkkejä Iso-Britanniassa ja Euroopassa. Housukokoja on olemassa 70 tuuman vyötärökokoon ja paitakokoja jopa 8XL-kokoon saakka. Kam:n ideana on tarjota laadukkaita vaatteita kohtuullisilla hinnoilla.

Mish Mash on farkkuja valmistava vaatemerkki, joka on toiminut vuodesta 1990. Yritys panostaa korkeaan laatuun ja korostaa, että kaikki farkut viimeistellään käsityönä. Cowboy-tyylisten farkkujen lisäksi Mish Mash:lta löytyy esimerkiksi monenlaisia tyylikkäitä paitoja ja puseroita.

D555 -vaatebrändi kuuluu osana The Duke Clothing Co-merkkivalikoimaan. D555 kuvailee itseään innovatiivisena ja modernina, ja se tämä Brittiläinen merkki onkin hyvin suosittu mm. Saksassa, Hollannissa, Espanjassa ja Kreikassa. D555:lla on mielenkiintoinen ja laaja valikoima niin kaulus-, college- kuin T-paitoja, farkkuja kuin ulkoiluvaatteitakin.

American Boy Jeans Company tulee Los Angelesista. Valikoimasta kannattaakin huomioida ainakin todella tyylikkäät tummat kauluspaidat, joissa on cowboy-tyyliset valkoiset tuplanauhat leikkausten ja saumojen kohdalla. T-paidoissa löytyy jenkkityylisiä kuva-aiheita eri väreissä. Myös polvipituiset shortsi-mallit ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä.

Knockout Jeans tekee muodikkaita ja urbaaneja vaatteita isoille miehille. Vaikka nimensä mukaisesti Knockout Jeans:n valikoimasta löytyy tietysti farkkuja, on tämän merkin vaatetarjonta erittäin monipuolista. Jo pelkästään erilaisia T-paitoja ja yksinkertaisempia puseroita on monen erityylistä ja väristä. Myös kauluspaitojen valikoima on monipuolinen. Farkkuvalikoimasta löytyy perinteisen yksivärisen lisäksi myös esim. maastokuvioituja housuja.

Rockford mainostaa tarjoavansa laadukasta ja kestävää perusvaatetusta. Rockfordin farkkutakkeja ja -housuja on saavana kuutta eri väriä. Housujen vyötärökoot aina 70 tuumaan ja paitojen koot peräti 8XL -kokoon asti. Rockfordilla on myös hieno valikoima collegepuseroita ja -housuja.

Split Star on toinen Duke Clothingiin kuuluva vaatebrändi D555:n lisäksi. Se kuvailee itseään termillä ”casual European coolness”, eli kyseessä on ei-niin-formaalia pukeutumista vaan pikemminkin rentoutta edustava merkki. Ominaista Split Starille on taitetut värit ja selkeät leikkaukset ja saumat. Suuren koon Split Star-paidat edustavat rentoa mutta hillittyä tyylikkyyttä, jotka sopivat mainiosti yhteen vaikka farkkujen kanssa. Kannattaa tutustua myös merkin puseroihin ja takkeihin.

Espanjalaista vaatetusta ja välimerellisiä kuva- ja väriaiheita edustaa Barcelonalainen Santa Monica Bnc. Verkkokaupoissa siltä löytyy mm. erilaisia urheilullisia puseroita suurina kokoina. Brändin arvoja ovat mm. humaanius ja persoonallinen sekä terveyttä edistävä pukeutumistyyli. Brändillä on elegantteja mutta samalla puhuttelevia kuva-aiheita. He käyttävät myös orgaanisia väriaineita ja käsintehtyjä materiaaleja.

Vielä voisi mainita ainakin Replika Jeans -merkin, jonka valikoimasta löytyy tyylikkäitä kivipestyjä farkkuja ja farkkushortseja. Myös Ed Baxter London on brittiläinen suuriin vaatekokoihin erikoistunut merkki. Baxterin farkut ovat tyylikkäitä ja käytännöllisiä, ja mallistosta löytyy mm. extra-taskulla varustetut perusfarkut.
Tässä oli muutamia esimerkkejä suuria kokoja valmistavista vaatemerkeistä. Nämä kaikki merkit ovat suomalaistenkin ulottuvilla hyvin varustettujen verkkokauppojen kautta. Jos kiinnostuksesi heräsi voit selvittää ensin mitkä ovat sinulle parhaiten istuvat vaatekoot ja tutkia sen jälkeen verkkokauppojen tarjontaa. Ulkomailta vaatteita ei tarvitse tilata, vaan ne ovat saatavissa Suomestakin.