Kuinka pukeutua Jouluun

A gift for youJoulu on Suomessa yksi vuoden kohokohdista ja ehdottomasti juhlien aikaa. Ensin tulee tietysti pikkujoulujuhlat, joita järjestetään yleensä marraskuusta lähtien aina Joulun kynnykselle saakka. Nämä ovat usein ns. firmojen pikkujouluja eli toisin sanoen yritysten henkilökunnalleen järjestämiä illanviettoja. Onhan näillä pikkujouluilla ihan oma maineensa, mutta läheskään aina niiden ei tarvitse olla niitä hieman pahamaineisia kosteita juhlia, vaan aika usein yritysten juhlat ovat alkuillasta järjestettäviä illallistapahtumia. Näihin tietysti pukeudutaan sitten firman käytännön mukaan, mutta mikäli kyseessä on hieman formaalimmat juhlat, on hyvä juhlapuku solmion kanssa varmasti turvallinen valinta. Joulun kunniaksi voi laittaa vaikka punaisen solmion.

Isokokoisilla miehillä pätee juhlapukeutumisessa ihan samat säännöt, kuin muillakin, eli tärkeintä on, että asu istuu ja tuntuu mukavalta. Vasta toisella sijalla ovat tyylikysymykset, mutta onneksi nämä eivät ole mitenkään toisiaan poissulkevia, vaan hyvin päällesopiva puku päinvastoin näyttää useimmiten jo sinällään hyvältä. Pitkät miehet voivat halutessaan korostaa pituuttaan käyttämällä esimerkiksi pitkää takkia puvun päällä. Mikäli taas toiveena on näyttää hieman hoikemmalta, voi valita raidallisen puvun.

Vapaa-aikana ystävien ja perheen kanssa vietettävissä juhlissa voi sen sijaan varmaankin melko turvallisesti unohtaa etiketit, ja pukeutua juuri niin kuin on mukavinta. Toki, koska Jouluun kuuluu vahvasti punainen, on tämä varmasti oikein hyvä ja hauska värivalinta. Joulua voi juhlistaa tietysti lisäämällä vaatetukseensa punaista, esimerkiksi punaisen reilun kokoisen villapaidan, punaisen huivin tai päähineen. Punaiset ja muunkin väriset isot vaatteet löydät joka tapauksessa kätevästi netistä.

Joulupukin asukin saattaakin tulla tarpeeseen, mikäli on lupautunut viihdyttämään juhlavieraita, onneksi isoilla miehillä on jo valmiiksi aika lailla tätä uskottavuutta, mitä joulupukin olemukseen tarvitaan. Ja jos ei aivan joulupukiksi ole tarvetta pukeutua, niin isokokoisille miehille sopivat aina punaiset ja värikkäät vaatteet, joilla Joulua voi juhlistaa.