Miten pukeutua lämpimällä säällä?

body-116585_640Kuumalla ilmalla on tietysti hyvä pukeutua kevyesti ja käyttää ei-hiostavia, hengittäviä materiaaleja. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tuuli voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä, eli tarpeen mukaan myös ainakin varalla on hyvä olla mukana (vaikka repussa) jokin tuulta pitävä pusero tai ulkoilutakki. Hyviä kuuman sään materiaaleja ovat puuvilla ja silkki. Ne eivät tunnu hiostavilta auringonpaisteessakaan mutta suojaavat kuitenkin auringon UV-säteilyltä hyvin. Jos haet erityisesti suuren koon T-paitoja, kannattaa tutustua sellaisiin merkkeihin kuin Kam, D555 ja Duke. Niiltä löytyy monipuolinen valikoima sekä hihallisia että hihattomia T-paitoja erilaisissa väreissä ja useissa eri värivaihtoehdoissa. Paidat ovat useimmiten 100 prosenttista puuvillaa. Mish Mash:lta löytyy taas tyylikkäitä puuvillaisia pikee kauluspaitoja hieman huolitellumpaan sporttityyliseen pukeutumiseen. Tällaisia ovat vaikka Mish Mash Warden-paidat. Myös Rockfordilta löytyy tyylikkäitä suurikokoisia pikee-paitamalleja eri väreissä. Nämä yksiväriset paidat edustavat yksinkertaista klassista ja ajatonta pukeutumista. Raidallisia malleja sen sijaan löytyy esimerkiksi White Striped-sarjassa, jossa on kapeita valkoisia raitoja erilaisilla pohjaväreillä.

Suuren koon lyhythihaisia kauluspaitoja löytyy erinomainen valikoima ainakin Mish Mash:lta, D555:ltä, Kam Jeansilta ja Split Starilta. Mish Mash Deano Denim ja Mish Mash Sid ovat rentoja yhden värin kauluspaitoja vaikka farkkujen pariksi. D555-mallistosta löytyy useita erilaisia väri- ja kuviomalleja aina skottiruuduista alkaen. Hillitympää vaaleaa kauluspaitaa löytyy Kam Jeansilta ja Split Starilta. Myös D555:llä on työkäyttöön sopivaa hillittyä kauluspaitaa tarjolla. Kunnon lomatunnelmiin pääsee sen sijaan vaikkapa Duken Hawaiian Sand ja Hawaiian Paradise-malleilla. Kyseessä on tietysti perinteinen Hawaiji-paita. T-paidoista pitää mainita sellainen asia, että mikäli niissä on painettuja kuvia, kangas ei yleensä hengitä painovärin kohdalla. Tämä ei ole yleensä ongelma, mutta sellaisten suurten kuvien kanssa, joissa on suuri yksivärinen alue voi tämän värialueen kohdalta paita olla aika hiostava.

Kesän pukeutumiseen kuuluu tietysti myös lyhyet housut eli shortsit. Kam Jeansilta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia suuren koon farkkushortseja, esim. Travis shorts edustaa perinteistä lahjepituutta, mutta Marco, 379 ja 380 mallit ovat sen sijaan huomattavasti pidempiä, joissa lahje jatkuu polven alapuolelle. D555 Ronny Denim taas edustavat perinteisempää sinistä farkkushortsien linjaa. American Boy tekee tyylikkäitä perinteisen mallisia puuvillashortseja, joita löytyy mm. Cargo shorts-mallistosta. Kesävaatteitakin on siis runsaasti tarjolla suurempina kokoina ja mikä parasta, nämä vaatemerkit ovat arvostettuja ja tunnettuja hyvästä laadustaan. Riittävän laadukas, eli hyvin istuva, hyvästä materiaalista ommeltu ja kestävä kesävaate on järkevä sijoitus hyvää lomaa silmälläpitäen.