Hoikentavat kuviot kankaissa

7817888340_1b36f1f0ab_zPaidat ovat usein valmistettu kuviollisesta kankaasta. Kuviolla saattaa olla silmää hämäävä vaikutus ja se on paras tarkastaa päälle pukien. Kun olet löytänyt kuvion, joka on vartalollesi edullinen, tiedät vastaisuudessakin mitä kannattaa ostaa ja mikä on paras jättää kauppaan.

Jos paidan värit on suunniteltu siten, että ne korostavat hartioita, luodaan vaikutelma kapeasta vyötäröstä. Tästä syystä hartiaosan raidat kulkevat poikkisuunnassa, muualla pystysuunnassa.

Silmämme huomaa helposti toistuvan kuvion ja aivomme toistaa sitä lisää. Tämä ominaisuus saa aikaan ilmiön, jossa toistuva kuvio saa alueen näyttämään suurenmalta toistumis suunnassa. (…ajattele vekkimekkojen aikaan saamaa tynnyrimäisyyttä!) Kookkaissa paidoissa siis kannattaa välttää raitoja, jotka muodostavat vahvasti toistuvan kuvion. Paras raitapaita suurissa kokonumeroissa on epätasaisesti raidoitettu malli. Jos kuviota on muutenkin rikottu mahdollisimman paljon, esimerkiksi rintataskuilla, saadaan aikaan hoikentava vaikutus. Taskujen koko tulee olla suuri.

Suuret ruudut, varsinkin vinoon leikattuna, ovat oivallinen tapa ”hämätä” katse pois paidan ulkoreunoista. Värikkyys ja etenkin tummat värit vahvistavat vaikutusta. Suoralinjaiset kuviot lisäävät särmää, kun taas kuvion pyöreys korostaa esimerkiksi pyöreyttä hartioissa tai vyötäröllä.

Jos paita puetaan housujen päälle, tumma väri paidan alaosassa saa aikaan kehoa pidentävän vaikutelman. Samasta syystä vaalea väri, kuten kaulus, kasvojen alueella myös pidentää. Pappapaidan kauluksettomuus ei pue suurta kokoa, vaan tuloksena on yöpaitamaisuus.

Kuvion koolla on erittäin vaikuttava vaikutus kokonaisuuteen. Pikkukuvio ei sovi suuriin kokoihin, sillä se korostaa alueen laajuutta monen monella toistollaan. Paitaan ommellut yksityiskohdat ovat myös oltava suurikokoisia ja mielellään epäsymmetrisiä.

Todella kirkkaat värit vastavärieneen on suosittu kuvio suurissa lyhythihaisissa vapaa-ajan paidoissa. Yhdistelmä saattaa olla liikaa ja koon suuruus korostuu samalla kun pituuden vaikutus lyhenee. Kuvio kannattaa valita yhdestä väristä, jossa on monia sävyjä, tumman ja vaalean vaihtelua. Kaikki kuviot, jotka lisäävät vaikutelmaa pituudesta, ovat oivallisia luomaan hoikan vaikutelman vartaloon.
Jos T-paitaan on painettu kuva etuosaan, valitse paita, jossa kuva tai teksti ei ole vatsan kohdalla sitä korostamassa. Kuvio on paras sijoittaa rinnan tai hartioiden kohtaan.